[Home][Over ons]

 

   

Het begin

Sinds 2002 wonen wij in Winssen, een klein dorp aan de Waal even buiten Nijmegen.

Ons gezin bestaat uit Marc, Yvonne en 3 kinderen te weten: Charlotte, Dominique en Emiel.

Toen wij in Winssen gingen wonen vonden wij dat daar een hond bij moest. Na familieberaad werd besloten dat dat een Duitse Dog moest worden. De grootte van de hond was niet zo’n probleem want er ligt voldoende uitloopruimte rondom ons huis. Doorslaggevend voor de keuze was het lieve karakter van een Duitse Dog.

Zoeken op internet bracht ons bij een nest in Zeeland. De fokker was Aad van de Weck, welke maar niet uitgepraat raakte over het wel en wee van zijn honden. Daar kochten wij dan ook onze eerste dog, een gele reu, ‘Yaran van de Chicodam’.

Omdat we zo’n plezier aan onze hond hadden besloten wij om er nog een bij te nemen. Eind 2003 werd dan ook ‘Zoey van de Chicodam’ als speelkameraadje voor Yaran bij de fokker op gehaald.

Voor de lol deden we een keer mee met een hondenshow. Yaran deed het, ondanks zijn jonge leeftijd, goed. Toen hadden we de smaak te pakken.

Op naar de clubmatch van de NDDC in 2004 met Yaran. In de openklasse moest hij terugkomen voor de erering. Hij behaalde daar de 4e plaats met kwalificatie ‘uitmuntend’.

Belangrijker was die dag dat wij werden aangesproken door een oudere vrouw, Lenie de Rooy-Rooze, die het jammer vond dat zo’n mooie hond zo slecht werd voorgebracht in de ring. Ze gaf ons wat tips voor de toekomst.

Het contact was gelegd. Wij raakten aan de praat en wij verwonderden ons over het feit dat zij zo onnoemelijk veel wist van de honden. Onze interesse was gewekt. Wij wisselden onze adressen uit en zij nodigde ons uit om eens een keer bij haar langs te komen.

Na enige tijd zijn wij, uiteraard met de hond, bij haar langs gegaan. In haar woning troffen wij een overvloed aan foto’s aan van Duitse doggen. Het verbaasde ons dat de honden kwa uiterlijk in de loop der jaren zo veranderd zijn. Haar honden waren echt schitterend. Zij raakte maar niet uitgepraat over de honden die zij zelf had gefokt onder de kennelnaam ‘de Maxior’ en ook over de shows die zij in heel Europa bezocht.

Onze interesse was die dag gewekt en korte tijd er na besloten wij om zelf te gaan fokken.

Om te fokken heb je echter teven nodig en wij hadden enkel reuen. Dus wij op zoek naar teven. Belangrijk bij de keuze van onze foklijn was de gezondheid. Uiteindelijk vonden wij een nest in Duitsland waarbij wij informatie konden vergaren over de leeftijden van de 1e en 2e generatie voorouders. Uit dit nest hebben wij een gele en gestroomde dame gekozen. De start van onze foklijn was gemaakt.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en hebben we heel wat kilometers door Europa rond gereden. Op onze banken in de woonkamer is dat ook te merken. Voor ons is er geen plaats meer, deze worden ingenomen door onze zes snurkende honden.

Maar met deze gezellige bende is het in ieder geval nooit stil in huis.

 

 

 

 

T•š†F:\Website acasius\_we_info5\re19Over ons 119Nieuws 119Reuen 119Teven 119Out of Breed 119Puppies 119Herinnering 119Contact 1 255Links255

Copyright (c) 2005-2009 Freshvisual.nl. All rights reserved.

info@acasius.nl