[Home][Nieuws]

 

18-08-2014: Puppen geboren

Annabel is vandaag moeder geworden van 6 prachtige gele puppen. De verdeling is mooi gelijk, 3 jongens en 3 meisjes. Moeder en puppies maken het goed. Voor meer info kunt u contact met ons opnemen onder telefoonnummer 0487-523736.

01-12-2013: Dogachtigenshow Den Bosch (NL):

  

Foto: Eddington van Acasius (3 jaar oud)

De Dogachtigenshow in Den Bosch is een 2-jaarlijks terugkerend evenement waar alleen de honden van rasgroep 2 gepresenteerd worden. Wij hadden wat te verdedigen want de laatse twee edities van dit evenement waren onze honden telkens Beste van het Ras (BOB).
Edje en Enslin (broer en zus) hebben de rit naar Den Bosch gemaakt en niet voor niets. Beiden ontvingen van de keurmeester, de heer J.A.C. Jansen, het CAC en moesten dus strijden voor het BOB.
De keurmeester koos voor Enslin die daardoor op het einde van de dag in de erering moest verschijnen.
Resteert nog te vermelden dat de dochter van Enslin, Guiding Star van Acasius, in de jeugdklasse een 1e plaats uitmuntend behaalde met toekenning van het ResCAC.

16-11-2013: Eurodogshow te Kortrijk (B):

   

Vandaag weer een lange rit voor de boeg naar Kortijk in België, vlakbij de Franse grens. Meegenomen hebben we 'Fin' en Enslin. In België worden de kleurslagen geel en gestroomd apart gekeurd. In iedere kleur kan een CAC behaald worden. Wanneer deze prijzen zijn verdeeld komen de beste gele en gestroomde bij elkaar voor de keuze van het CACIB. Als beste geel/gestroomde reu werd door de keurmeester A. van de Broek (NL) gekozen Edendane's Thunderstruck 'Fin' en als beste geel/gestroomde teef viel zijn oog op Enslin van Acasius. Gevolg was dat onze beide honden moesten strijden voor het BOB (Beste van het Ras). De keurmeester koos uiteindelijk voor Enslin.

02-11-2013 Internationale rashondenshow te Bleiswijk (NL):

Op naar Bleiswijk met 2 honden, Fin en Enslin. De keurmeester mevr. D. Wright uit Australië vond Fin de beste geel/gestroomde reu en Enslin de beste geel/gestroomde teef. Zij moesten het dus samen opnemen voor de beste van het ras. Fin heeft gelijk korte mette gemaakt aan de zegereeks van Enslin (7 keer BOB achter elkaar op een internationale show) en werd BOB. In de erering was de keurmeester eveneens zeer gecharmeerd van hem, in de grootste rasgroep 2 behaalde hij een zeer verdienstelijke vierde plaats.

28-09-2013 Internationale rashondenshow te Maastricht (NL):

Twee honden van onze fokkerij zijn vandaag op deze show aanwezig, waar dhr. van Montfoort de keurmeester is. Ginny mocht als eerste met Yvonne de ring in en kreeg een ZG (Zeer goed) met een prima keurrapport. Gelukkig kreeg Yvonne nog een tweede kans, ze moest ook nog met Edje de ring in. Edje kreeg als enige geel/gestroomde Duitse Dog een uitmuntend van de keurmeester en werd dus gelijk beste van het ras (BOB).

22-09-2013 Ortsgruppe wettstreit van de Landesgruppe Rheinland (D):

Vandaag afgereisd met 'Fin' naar het land van oorsprong om, op uitnodiging, mee te doen met de zogenaamde OG-wettstreit. Wij kwamen uit voor de Ortsgruppe Wesel. Enslin was ook uitgenodigd, maar omdat zij loops was hebben we haar thuisgehouden. We moeten er niet aan denken dat er een ongelukje zou gebeuren met een Duitse reu (LOL).

Ondanks het feit dat ´Fin´ absoluut niet het type is dat men in Duitsland gewend is (elegantie met een goed gangwerk) kon de dienstdoende keurmeester niet om hem heen. Fin werd, tot verbazing van de aanwezige exposanten, gekozen tot de beste gele reu van de show en droeg daarmee bij aan de overwinning van de Ortsgruppe Wesel op deze dag. Voldaan zijn wij huiswaarts gereden.

21-09-2013 Internationale Winner show te Brussel (B):

Met Edendane's Thunderstruck 'Fin' vandaag afgereisd naar Brussel voor de prestigieuze Winnershow. Met sterke concurrentie uit Italië en Engeland drukte Fin zijn neus weer vooraan. Uiteindelijk werd hij gekozen door de Ierse keurmeester J. Walsh tot de beste van het ras. Fin kan nu de Belgische Winnertitel op zijn stamboom bijschrijven.

03-08-2013: Internationale rashondenshow te Leuven (B):

Ongelooflijk!! Enslin heeft voor de zevende achtereenvolgende keer op een internationale show het CAC, CACIB en BOB behaald. En dat in 3 verschillende landen en onder 7 verschillende keurmeesters. In de erering van rasgroep 2 werd zij wederom geplaatst, dit keer 3e. Met een enorme glimlach zijn wij huiswaarts gereden met onze 'diva' languit op de achterbank van de auto.

21-07-2013: Schwebebahnzuchtschau te Wuppertal (D):

Met Fin en Enslin zijn we afgereisd naar Wuppertal. Beiden zijn ingeschreven in de kampioensklasse, welke zij ook beiden wonnen met toekenning van het CAC.

Hiermee is Enslin ongeslagen Duits (DDC) kampioen geworden. Tevens werd zij, net als de voorgaande shows in Duitsland, gekozen tot de beste teef van alle kleurslagen.

06-07-2013: Internationale rashondenshow te Echt (NL):

Vandaag was alleen onze teef Enslin ingeschreven. Zij schreef de kampioensklasse op haar naam met een 1e plaats uitmuntend. Vervolgens werd zij gekozen tot de beste teef geel/gestroomd met toekenning van het CAC en CACIB. Daarna moest zij het opnemen tegen de beste geel/gestroomde reu. De keurmeester, mevr. I. Onstenk-Schenk koos Enslin tot de beste van het ras (BOB).

23-06-2013: Kampioenschapsclubmatch NDDC:

                     

Op de kampioenschapsclubmatch van de NDDC hebben onze honden wederom geweldige resultaten behaald. Meer info vindt u HIER.

16-06-2013: Internationale rashondenshow Erfurt (D):

Op weg met 2 doggen naar de hondenshow in Duitsland. Een reis van 500 kilometer voor de boeg omdat we zo graag 'Fin' (Edendane's Thunderstruck) internationaal kampioen willen hebben. Fin hebben we ingeschreven in de kampioensklasse, waar hij tot onze verbazing een 2e plaats behaalde. Wij vreesden het ergste, deze hele reis voor niets gemaakt? Gelukkig niet, Fin ontving het reserve-CACIB, maar omdat hij verloor van een reeds internationaal kampioen zijnde reu, telt het reserve als een vol punt. Hij heeft nu dus voldoende punten in drie verschillende landen behaald om het internationaal kampioenschap aan te vragen.

Bij de teven was natuurlijk onze Enslin ingeschreven. De keurmeester uit Ierland, de heer M. Leonard, was blijkbaar enorm gecharmeerd van Enslin. Voor de vijfde achtereenvolgende keer op een internationale show werd zij gekozen tot de beste van het ras (BOB). In de erering had de dienstdoende keurmeester helaas geen oog voor de doggen, er werd er geen één geplaatst.

03-06-2013: Een drukke dag, twee internationale shows tegelijkertijd.....

Een drukke dag in het verschiet. We hebben vandaag op 2 internationale shows tegelijkertijd ingeschreven.

Op de internationale show in Oss (NL) is 'Edje' weer van de partij. Hij staat ingeschreven in de open klasse, helaas zonder enige tegenstand. Met een ontzettend lovend keurrapport kreeg deze kanjer een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en CACIB. Edje is met dit resultaat in 2013 op maar 4 internationale shows in Nederland uitgebracht en telkenmale is hij gekozen tot de beste geel/gestroomde reu. Door dit resultaat mag hij zich, na bevestiging door de Raad van Beheer, een waardig Nederlands kampioen noemen. Chapeau voor de eigenaar die de moeite heeft genomen om deze hond te trainen en uit te brengen op show. Wij hopen nog veel van hem te horen, want deze hond is een sieraad in de showring.

Bij de teven hebben wij dit keer 2 inschrijvingen, in de jeugdklasse ´Ginny´ die een 1e plaats zeer goed behaalt omdat zij volgens de keurmeester een uitzonderlijk goed gangwerk laat zien maar bij de beoordeling liever op haar rug ligt dan te staan op vier poten. Hier moet dus nog eventjes mee geoefend worden. In de openklasse behaalt 'Elfie' een 3e plaats zeer goed.

De strijd om de Beste van het Ras (BOB) is uiteindelijk gewonnen door Eddington van Acasius.

 

Twee internationale shows op één dag betekent dat Yvon in Oss bivakkeerde maar Marc op verre reis was. Gekozen is om Enslin uit te brengen op de internationale show in Neumünster (D). De de reis van 500 kilometer heeft een ongekend resultaat gebracht. In de kampioensklasse behaalt Enslin de 1e plaats uitmuntend, krijgt vervolgens het CAC, moet het opnemen tegen de beste gestroomde teef en behaalt het CACIB en is tegelijkertijd BOB omdat er géén enkele reu geel/gestroomd in de ogen van de keurmeester een uitmuntend verdient.

Aan het einde van de dag moet Enslin in de erering verschijnen tegen de beste honden uit FCI-rasgroep II. Het wachten en de verre reis worden gelukkig beloond, de keurmeester van de groep is duidelijk gecharmeerd van ons mooie meisje en beloont dit met een prachtige 2e plaats.

Laat thuis aangekomen hebben wij de fles champagne opengetrokken op de prachtige resultaten van deze dag, 2 BOB's en een Nederlands kampioenschap erbij.

21-04-2013: Internationale rashondenshow te Goes

In Goes wederom Edje en Enslin ingeschreven. Ondanks de vele keurmeesterswisselingen hebben wij besloten toch af te reizen. Uiteindelijk diende mevr. A. Lunt uit Engeland de Duitse Doggen te keuren. En eerlijk is eerlijk zij liet bij haar keuring blijken er verstand van te hebben door de rastypische Duitse Doggen er gelijk uit te selecteren.

Om een lang verhaal kort te maken ging het vandaag hetzelfde als de twee voorgaande shows. Uiteindelijk stonden broer en zus wederom tegen elkaar voor de Beste van het Ras (BOB) en wederom trok Enslin aan het langste eind. Chapeau voor Edje die drie maal achtereenvolgend het CAC en CACIB mee naar huis heeft genomen. Op naar de laatste voor het Nederlands kampioenschap.

In de erering was het dit keer wel heel spannend. Na de selectie stonden er twee Duitse Doggen die geplaatst gingen worden bij de beste 9 honden van rasgroep II. Naast Enslin mocht ook de Nederlands gefokte zwart-witte teef van 'The Giant Angels' blijven staan. De plaatsingen gingen beginnen en helaas werd plaats 9 toebedeeld aan de harlekijn Duitse Dog. Maar Enslin mocht blijven staan. Het werd steeds spannender naarmate er meer honden geplaatst werden. Uiteindelijk behaalde Enslin een heel verdienstelijke 3e plaats met de complimenten van de keurmeester.

Enorm trots reden wij huiswaarts met onze prinses op achterbank.

24-03-2013: Internationale rashondenshow te Leiden

Op naar Leiden met broer en zus voor de internationale hondenshow in het Plantarium te Hazelswoude (in de buurt van Leiden). Keurmeester was mevr. G. Kremers-Bos, een echte rasspecialist vanwege haar verdiensten in de fokkerij van Duitse Doggen.

Als eerste was Edje aan de beurt. Hij behaalde een 1e plaats uitmuntend in de open klasse. Vervolgens moest hij het opnemen tegen de winnaar van de jongehondenklasse, een gestroomde reu uit Duitsland. De keurmeester gaf het CAC en CACIB aan onze trots Edje.

Bij de teven waren er gelukkig meer honden ingeschreven. Maar hier hadden wij eveneens een sterk wapen in handen, Enslin. Met overtuiging won zij de openklasse met een 1e plaats uitmuntend. Omdat in de jeugdklasse naar het oordeel van de keurmeester geen uitmuntende honden aanwezig waren, moest zij het vervolgens opnemen tegen de winnaar van de jongehondenklasse. Enslin behaalde het CAC en CACIB.

Voor de tweede achtereenvolgende keer moesten broer en zus nu strijden om de titel 'Beste van het Ras' (BOB). Wederom viel deze titel aan Enslin, waardoor zij in de erering werd verwacht.

In de erering was het wederom een spannende strijd. De groepskeurmeester, mevr. Onstenk-Schenk, liet na de eerste selectie Enslin als enige Duitse Dog staan. Vervolgens begonnen de plaatsingen, waarbij Enslin de 4e plaats toebedeeld kreeg van rasgroep II. Een wederom uitzonderlijke prestatie voor een Duitse Dog.

02-03-2013: Internationale Martini Dog Show te Groningen

Voor ons was het vandaag de eerste show van het nieuwe jaar. Bij de reuen was Edje ingeschreven in de openklasse. Nou ja, Edje, met minimaal 92 cm schofthoogte, kun je eigenlijk niet meer in de verkleinvorm spreken. Ook in de ring was zijn prestatie groots. Na de openklasse te hebben gewonnen met een 1e plaats uitmuntend, werd hij vervolgens gekozen tot de beste reu geel/gestroomd met toekenning van het CAC(IB).

Daarna was het de beurt aan zijn zus Enslin. Ook zij schreef de openklasse op haar naam met een 1e plaats uitmuntend. De Zweedse keurmeester Hans Almgren koos vervolgens ook haar tot de beste teef van de kleurslag geel/gestroomd.

Gevolg was dat broer en zus moesten strijden voor het BOB (Beste van het Ras). De strijd was spannend maar uiteindelijk trok Enslin aan het langste eind waardoor zij aan het einde van de dag moest verschijnen in de erering van rasgroep II.

Om vijf uur was het dan eindelijk zover. Alle beste honden van rasgroep II moesten in de erering 'acte de presence' geven. De Italiaanse keurmeester Massimo Inzoli had de eer om de 3 beste honden van de grootste rasgroep te plaatsen. Enslin presenteerde zich voortreffelijk in de ring en toonde haar sublieme gangwerk met een air zoals dat een adellijk ras betaamt. Zij werd bij de beste acht honden gekozen en uiteindelijk behaalde zij een 2e plaats van de rasgroep, een enorme prestatie voor een Duitse Dog. Zij treedt hiermee in de voetsporen van haar moeder Cathinka. Enorm trots verlieten wij de erering om tot slot nog even op de foto te worden gezet met de Italiaanse keurmeester (zie de foto hierboven).

Met bovengenoemd resultaat heeft Enslin in 6 Nederlandse show 7 CAC punten bij elkaar verdiend. Omdat zij inmiddels de leeftijd van 27 maanden heeft bereikt is zij, na bevestiging RvB, Nederlands Kampioen.

12-01-2013: Verkiezing 'Duitse Dog van het jaar 2012'

Een jaarlijks terugkerend onderdeel op de nieuwjaarsreceptie van de NDDC is de verkiezing 'Duitse Dog van het jaar'. Per kleurslag wordt een reu en een teef uitgenodigd die de meeste punten (lees: beste showuitslagen) in het afgelopen jaar hebben behaald. Als beste reu in de kleurslag geel en gestroomd ontving Fin, voor het tweede achtereenvolgende jaar, een uitnodiging voor deze competitie. In totaal zijn er dus 6 doggen uitgenodigd. De drie aanwezige keurmeesters moesten de doggen op diverse onderdelen beoordelen en hiervoor punten geven. Per kleurslag is een winnende dog gekozen, welke vervolgens zijn geplaatst. Na een spannende strijd werd uiteindelijk Edendane's Thunderstruck alias 'Fin' beloond met een 2e plaats en nam het zilveren beeld mee naar huis.

25-12-2012: 'Geen woorden maar daden'

Het afgelopen showjaar hebben wij met onze honden enorm goed gedraaid. Met 4 verschillende honden hebben wij slechts 7 shows in Nederland meegedaan. Daarbij waren uiteraard ook de grootste en belangrijkste shows van het jaar, de NDDC-clubmatch en de Winner Amsterdam. Trots zijn wij op de resultaten, waarbij wij slechts één CAC gemist hebben van de maximaal tien haalbare CAC's. Daarnaast namen wij vijf CACIB's mee naar huis, van de maximaal zes haalbare, en op vijf van de zeven shows hadden wij de beste van het ras (BOB) op de terugweg in de auto. Slechts één titel hebben wij op een haar na gemist en dat is de Winner-titel bij de reuen, die ging naar een Italiaanse kampioensreu.

Eveneens trots zijn wij op onze puppiekopers, die stuk voor stuk, enorm veel liefde en aandacht geven aan hun honden. Uiteindelijk zijn zij diegenen die er fantastische honden van maken.

Tot slot, en dat is voor ons het belangrijkste, zijn wij enorm trots op de dit jaar behaalde resultaten bij de gezondheidsonderzoeken die wij bij onze honden laten uitvoeren. Alle onderzochte honden zijn 'OK' bevonden door de dierenarts, waarbij wij opmerken dat deze onderzoeken veel verder gaan dan de normaal gebruikelijke. Daarnaast zijn al onze honden ook nog voorzien van het fok-predicaat 'EuDDC goedgekeurd'.

Al onze Doggenvrienden wensen wij hele fijne feestdagen en al het goeds toe voor 2013!!

Dat 2013 het jaar van liefde, wijsheid, respect, tolerantie, harmonie en goede gezondheid mag worden !

 

16-12-2012: Internationale 'KERSTSHOW' te Wijchen

 

Vandaag met twee van onze honden naar de allerlaatste show van het jaar 2012 gegaan. Bij de reuen hadden wij Edendane's Thunderstruck ('Fin') ingeschreven in de kampioensklasse. Hier behaalde hij een 1e plaats uitmuntend. Omdat er naast 'Fin' maar één reu (in de openklasse) een uitmuntend had gekregen stonden er maar 2 reuen in de ring voor de strijd om het CAC/CACIB. De keurmeester (dhr. B.A. Bogren uit Zweden) was snel klaar en gaf deze prijs aan Fin. Met dit resultaat is Fin, nota bene pas 2 1/2 jaar oud, voor het 2e achtereenvolgende jaar in Nederland de beste reu in de kleurslag geel/gestroomd. Hij bereikte dit resultaat door in 2012 maar 6 shows mee te doen, waarin hij 5x het CAC behaalde, 2x het CACIB en 4x werd uitgeroepen tot de Beste van het Ras (BOB).

Hierna waren wij echter nog niet klaar. Bij de geel/gestroomde teven hadden wij Enslin ingeschreven in de openklasse. Hier behaalde zij, als enige van de ingeschreven teven, een uitmuntend met toekenning van het CAC en CACIB.

Gevolg hiervan was dat wij met onze twee eigen honden, Fin en Enslin, moesten strijden voor de titel 'Beste van het Ras'. Voor deze keuze had de keurmeester uit Zweden aanzienlijk meer tijd nodig. Na lang wikken en wegen besloot hij het BOB aan Fin te geven, waardoor deze aan het einde van de dag in de erering moest verschijnen. Daar werd hij als enige Duitse Dog nog wel geselecteerd bij de beste 10 honden van rasgroep II, maar daarmee was de koek op.

Omdat wij altijd alle resultaten van onze honden publiceren vermelden wij nog het resultaat van Fabi, die in de jeugdklasse reuen een 2e plaats goed behaalde, en Elfie, die in de openklasse teven een 2e plaats zeer goed behaalde. Wij willen de eigenaren van onze honden bedanken voor de moeite die zij hebben genomen om naar show te gaan en hun honden daarvoor te trainen.

09-12-2012: Aankeuring Enslin

Met gepaste trots vermelden wij dat Enslin door de fok-aankeuring van de NDDC is gekomen. Net als haar broer Eddington behaalde zij een bijna perfecte score. De gezondheidsonderzoeken hadden wij uiteraard al laten uitvoeren, hetgeen inhoud dat zij DCM-vrij is, HD-A heeft, geen tekenen voor het Wobbler-syndroom vertoont en geen erfelijke aanleg voor arthrose en spondylose heeft.

06-12-2012 Dekmelding Cathinka van Acasius

          

Cathinka hebben wij laten dekken door Highesteem King 4 Eden. Dit is dezelfde combinatie als ons succesvolle E-nest. Wanneer Cathinka heeft opgenomen dan verwachten wij begin februari 2013 geel/gestroomde puppen. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

24-11-2012 Winner show Amsterdam

                     

Vandaag met 3 honden naar de grootste internationale hondenshow in Amsterdam, de Winner. Met veel buitenlandse concurrerende honden was het een spannende strijd. Eddington, op zijn tweede show, moest uiteindelijk een Italiaanse kampioenshond voor laten gaan, maar hij behaalde wel het reserve-CAC/CACIB. Hij versloeg daarmee de Nederlandse kampioensreu 'Edendane's Thunderstruck' die een eerste plaats uitmuntend in de kampioensklasse behaalde.

Bij de teven geel/gestroomd was, van onze fokkerij, alleen maar Enslin ingeschreven. Ondanks het feit dat zij drie maanden geleden moeder van ons G-nest was geworden, deed dat geen afbreuk aan haar showkwaliteiten. Zij behaalde in de openklasse een 1e plaats uitmuntend, met toekenning van het CAC/CACIB en zij mag zich nu 'WINSTER 2012' noemen. Hiermee treedt zij in de voetsporen van haar moeder Cathinka.

Al met al een geweldige afsluiting voor ons van het showjaar 2012!

06-10-2012: Nationale hondenshow Zwolle

Op de hondenshow te Zwolle behaalde 'Fin' in de kampioensklasse een 1e plaats uimuntend met toekenning van het CAC. Tevens werd hij gekozen tot de beste van het ras (BOB).

22-09-2012: Aankeuringen

Inmiddels hebben de aankeurresultaten van de door ons gefokte reuen Max en Edje ons bereikt. Met trots kunnen wij meedelen dat beiden met vlag en wimpel door de aankeuring zijn gerold en dus vanaf nu EuDDC-goedgekeurd zijn.  Vermeldenswaardig is dat Edje een buitengewoon hoog aantal punten heeft behaald en dat zijn schofthoogte is gemeten op 92 echte centimeters, met recht dus een....... GREAT DANE !!

20-09-2012: Foto-shooting

Wij hebben bezoek gehad van een professionele fotograaf, de heer R. Smink.  Enkele foto's kunt u   hier   terugvinden.

16-09-2012: OG-wettstreit van de Landesgruppe Rheinland (D)

          

Op uitnodiging van de Ortsgruppe Wesel zijn wij vandaag met 2 honden richting Duitsland gereden. Hier werd de OG-wettstreit gehouden en er waren 116 Duitse Doggen ingeschreven. In de kampioensklasse bij de gele reuen was Edendane's Thunderstruck (Fin) ingeschreven. Hij behaalde een 1e plaats uitmuntend. In het vervolg van de keuring werd hij gekozen tot de beste gele reu (met toekenning van het CAC).

Daarmee was voor ons echter de koek nog niet op. Omdat dochter Enslin bij de puppen moest blijven was haar 5-jarige moeder Cathinka ingeschreven, eveneens in de kampioensklasse. Hier behaalde zij net als 'Fin' de 1e plaats. Ook zij werd in het vervolg gekozen tot de beste gele teef. In de erering moest zij het opnemen tegen de winnende teven van de andere kleurslagen. Ook dit doorstond zij glansrijk en werd als beste gekozen. Maar daarmee was de koek echter nog steeds niet op. In de competitie met de beste reu werd zij door de keurmeesters gekozen tot de ´Beste Duitse Dog van de Landesgruppe Rheinland 2012´.

09-09-2012: Dogshow Alkmaar:

Op de hondenshow te Alkmaar behaalde 'Fin' in de open klasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC. Hij werd tevens BOB.

01-09-2012: Kampioenschapsclubmatch NDDC

Op de kampioenschapsclubmatch van de NDDC hebben onze honden geweldige resultaten behaald. Meer info vindt u HIER.

25-08-2012: 'Fin' is Nederlands kampioen

In Rotterdam heeft Edendane's Thunderstruck alias 'Fin' in de open klasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het CAC(IB).  Hiermee heeft Fin bij de eerste mogelijkheid (de reu moet 27 maanden oud zijn) ruim voldoende kampioenschapspunten behaald voor de titel  'Nederlands Kampioen'

24-08-2012: PUPPIES GEBOREN:

Enslin van Acasius heeft vandaag 6 puppies geworpen. Het zijn 4 reuen en 2 teven. Meer info is te vinden onder puppies.

21-07-2012: PUPPIES EXPECTED end of August 2012 !!!!!

    

Today the vet confirmed the pregnancy of Enslin van Acasius. The father is Edendane's Thunderstruck. We want to thank kennel Edendane's (Finland) for sharing this top winning male in our breed.

15-07-2012: LOKERSE WINNER te Lokeren (B):

                        

Vandaag de rit gemaakt naar de Lokerse Winner. Op deze show moest Fin zijn vorig jaar behaalde titel verdedigen, en dat deed hij glansrijk. De voortreffelijk keurende Noorse keurmeester Espen Engh gaf het BOB (Best of Breed) wederom aan Fin. Nadat de andere kleurslagen waren gekeurd constateerden wij dat Fin, volgens de keurmeester, de enige BOB-waardige Duitse Dog op de show was. Fin was daardoor de enige Duitse Dog in de erering aan het einde van de show.

Eveneens was ingeschreven Fabi van Acasius in de jeugdklasse. Hij behaalde een 1e plaats met de kwalificatie 'zeer goed'.

23-06-2012: SCHWEIZERISCHE CLUBSIEGERSCHAU te Aarau (CH):

                       

              Open klasse reuen v.l.n.r. Union-Jack-F dei Cinegeti, Edendane's Thunderstruck en Dion von Nonius

Vrijdagavond vertrokken naar Zwitserland om op zaterdag mee te doen aan de clubmatch van de Zwitserse Duitse Doggenclub. Op een schitterende locatie werd deze gehouden en het weer deed ook zijn best, de zon scheen de hele dag. Altijd weer leuk om de contacten met de buitenlandse fokkers aan te halen. Maar we waren natuurlijk gekomen om met een titel naar huis te gaan. En dat is gelukt! Aan het einde van de dag werd Edendane's Thunderstruck onder het toeziend oog van drie keurmeesters uit eveneens drie verschillende landen gekroond tot 'Schweizer Clubsieger 2012'. Moe, maar voldaan, kwamen wij uiteindelijk midden in de nacht thuis, waar Enslin vol ongeduld op haar prins zat te wachten.

                       

Voor clubkampioen: Bacchus vom Kainsbachtal (kampioensklasse) en Edendane's Thunderstruck (open klasse)

20-06-2012 EUDDC aankeuring Edendane's Thunderstruck

Nu het DNA profiel is afgegeven aan de Nederlandse Duitse Doggenclub is de aankeuring van Fin definitief afgerond. Bij de aankeuring behaalde Fin 295 punten van het maximaal haalbare aantal van 310.

03-06-2012 JONGE HONDENDAG NDDC te Nijkerveen (NL):

Aan de Jonge Hondendag kun je deelnemen met je doggen tot een leeftijd van 24 maanden. Voor deze informele show georganiseerd door de NDDC waren drie door ons gefokte honden ingeschreven. De resultaten waren zeer verdienstelijk:

                        

Fabi behaalde in de klasse reuen geel/gestroomd 9 tot 12 maanden een 1e plaats Zeer Goed.

                        

Eyton behaalde in de klasse teven geel/gestroomd 18 tot 24 maanden een 2e plaats Uitmuntend.

                        

Elfie behaalde in de klasse teven geel/gestroomd 18 tot 24 maanden een 1e plaats Uitmuntend. Tevens werd zij als beste teef alle kleurslagen 18-24 maanden gekozen.

Wij willen de bezitters van bovengenoemde honden nogmaals hartelijk bedanken voor de moeite die zij hebben genomen om hun honden te trainen en deel te nemen aan deze gezellige dag.

20-05-2012: WORLD DOG SHOW te Salzburg (Oostenrijk):

                        

                        

Vandaag waren wij present met Fin op de World Dog Show in Salzburg (A). Hoewel hij pas net twee jaar oud is behaalde hij, met zeer sterke concurrentie, in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC. Op deze dag hebben wij ontzettend genoten, natuurlijk vanwege het resultaat van Fin, maar ook omdat er een aantal beeldschone honden in de ring stonden, waarvan de meeste gefokt uit Scandinavische bloedlijnen.

22-04-2012: RHEIN-LIPPE SHOW te Hamminkeln (D):

Een succesvolle dag voor de in ons bezit zijnde en/of door ons gefokte honden op de Rhein-Lippe show in Duitsland, welke wederom perfect georganiseerd was door de Ortsgruppe Wesel. De show telde 120 ingeschreven doggen.

Enslin behaalde in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en mag zich daarom Rhein-Lippe Sieger 2012 noemen. Tevens werd zij in de erering uitgeroepen tot beste teef van alle kleurslagen.

Mulan behaalde in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend en Fin behaalde in de openklasse een 2e plaats uitmuntend.

21-04-2012: INTERNATIONALE SHOW te Goes (NL)

Op de internationale show te Goes heeft Annabel in de open klasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het CAC. Tevens werd zij beste van het ras. Hiermee heeft Annabel bij de eerste mogelijkheid (de teef moet 27 maanden oud zijn) voldoende kampioenschapspunten behaald voor de titel  'Nederlands Kampioen'.

29-01-2012:  Verkiezing 'Duitse Dog van het jaar 2011'

Een jaarlijks terugkerend onderdeel op de nieuwjaarsreceptie van de NDDC is de verkiezing 'Duitse Dog van het jaar'. Per kleurslag wordt een reu en een teef uitgenodigd die de meeste punten (lees: beste showuitslagen) in het afgelopen jaar hebben behaald. Als beste reu in de kleurslag geel en gestroomd ontving Fin een uitnodiging voor deze competitie. In totaal zijn er dus 6 doggen uitgenodigd. De drie aanwezige keurmeesters moesten de doggen op diverse onderdelen beoordelen en hiervoor punten geven. Per kleurslag is een winnende dog gekozen, welke vervolgens zijn geplaatst. Na een spannende strijd werd uiteindelijk Edendane's Thunderstruck alias 'Fin' beloond met een eerste plaats en daarmee de titel 

Duitse Dog van het jaar 2011

(uiteraard van alle kleurslagen). Voor ons was het extra spannend omdat de fokster van Fin overgekomen was om dit evenement bij te wonen. Zij is 's-avonds enorm trots met de Gouden Dog en lint teruggevlogen naar Finland.

    

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-12-2011 Internationale show te Wijchen (NL):

Vandaag hebben wij deelgenomen aan de voor ons laatste Nederlandse show van dit jaar. Voor de internationale kerstshow te Wijchen is dit maal door ons alleen Enslin ingeschreven in de jeugdklasse. In deze klasse moest zij het opnemen tegen 5 andere jeugd-teven uit binnen- en buitenland. De keurmeester had gelukkig zijn ogen op Enslin laten vallen en beloonde haar met een eerste plaats uitmuntend. Hiermee heeft zij in slechts 3 shows (kan niet sneller) voldaan aan de eisen voor de titel 'Nederlands Jeugdkampioen'. Maar hiermee was voor ons de koek nog niet op. De kampioenschapsprijs (CAC) kende de keurmeester eveneens aan Enslin toe. Hiermee heeft zij in 3 shows 3 CAC-punten behaald. Enorm trots op dit resultaat liepen wij de showring uit, wetende dat we nog terug moesten komen voor de beste van het ras (BOB). Ook deze titel viel Enslin ten deel waardoor wij aan het einde van de dag moesten verschijnen in de erering.

Op de foto links Enslin van Acasius (CAC en BOB) en rechts Frieda La Esparanza (CACIB).

 

26-11-2011: Internationale Winnershow te Amsterdam (NL):

Op de foto Enslin van Acasius Jeugdwinster 2011.

Op de foto Edendane's Thunderstruck (Fin) Winner 2011, CAC(IB) en BOB.

Op de Winner in Amsterdam hebben wij een succesvolle dag beleefd. Enslin behaalde de titel 'JeugdWinster 2011'. De bij ons logerende Finse reu Edendane's Thunderstruck (Fin) deed er echter nog een schepje bovenop. Hij behaalde de titel 'Winner 2011' en werd ook nog eens de beste van het ras (BOB). Al met al keerden wij alweer trots huiswaarts.

 

14-11-2011: Champion of Champions te Brussel (B).

Op de foto Cathinka van Acasius.

Cathinka  heeft een uitnodiging ontvangen om mee te doen op de door de FCI georganiseerde 'Champion of Champions'-show in Brussel. Twee keurmeesters moesten onafhankelijk van elkaar alle aangemelde honden van rasgroep 2 beoordelen volgens een puntensysteem. Van de in totaal 159 gemelde honden in rasgroep 2 mochten de 11 beste honden door naar de volgende ronde. Helaas werd er bij de 11 beste geen enkele Duitse dog gekozen. Maar voor deze dag was het meedoen al een hele grote eer.

 

30-10-2011: Vandaag de rit naar de Belgische plaats Leuven gemaakt. Hier werd de 22ste  Lovaniumtrofee gehouden, een internationale show. Ingeschreven hadden wij Fin (Edendane's Thunderstruck) in de jongehondenklasse. In deze klasse behaalde hij een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en CACIB. In de strijd met de beste teef van de kleurslag geel/gestroomd gaf de keurmeester het BOB (Best of Breed) eveneens aan Fin, waardoor hij aan het einde van de dag in de erering moest verschijnen.

 

23-10-2011: Dogachtigen show te Den Bosch (NL).

Op de foto Enslin van Acasius.

Vandaag op de Dogachtigen show in Den Bosch geweest. Dit is een 2-jaarlijkse show voor alle rassen uit rasgroep 2. Bij deze show waren wij present met Enslin in de jeugdklasse. In deze klasse kreeg zij als enige teef een uitmuntend en dus de 1e plaats. Vervolgens moest zij terugkomen voor het CAC tegen de winnares van de openklasse. De keurmeester kende het CAC toe aan Enslin.

Omdat 'Fin' (Edendane's Thunderstruck) als enige reu in de kleurslag geel/gestroomd een uitmuntend had gekregen en dus ook het CAC, moest Enslin het voor het BOB (Best of Breed) tegen hem opnemen. Na lang nadenken gaf de keurmeester uiteindelijk het BOB aan de bij ons logerende Finse reu. Tevreden en super trots keerden wij huiswaarts met Fin en Enslin.

Op de foto voorgrond Edendanes Thunderstruck en achtergrond Enslin van Acasius.

 

25-09-2011: Samen met Ida Brouwer (kennel van de Lingestreek) hebben wij in Nijmegen een terugkomdag georganiseerd. Voor deze dag hadden wij als keurmeester mevr. Els Swelheim uitgenodigd. Tevens was aanwezig het erelid van de NDDC, mevr. Leny de Rooy-Rooze, inmiddels 81 jaar oud, maar nog steeds bij de pinken en met een scherpe blik op de Duitse doggen. Beiden hebben, net als wij, enorm genoten van de aanwezige doggen. Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor hun komst en gezellige sfeer die er was. Een foto-album van die dag is op internet geplaatst. Onderstaand de link.

 
Terugkomdag 2011

 

03-09-2011: Op de Eurodogshow te Leeuwarden behaalde Cathinka , met sterke concurrentie, in de kampioensklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB).

 

02-09-2011: Op de nationale show te Leeuwarden, voorafgaand aan de Eurodogshow, behaalde Annabel  in de jongehondenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC.  

 

28-08-2011: Kampioenschapsclubmatch NDDC 2011 (NL)

Op de foto Cathinka van Acasius.

Cathinka did it again!!  Op de kampioenschapsclubmatch van de NDDC werd zij voor het 2e achtereenvolgende jaar Best in Show. Een enorme prestatie waarop wij erg trots zijn.

Op de foto Annabel van de Lingestreek.

Annabel behaalde in de jonge hondenklasse een 2e plaats uitmuntend en Mulan in de jeugdklasse een zeer goed. Chresten behaalde in de kampioensklasse een 2e plaats uitmuntend.

 

27-08-2011: Op de internationale show te Rotterdam behaalde Annabel in de jonge honden klasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Fin behaalde in de jeugdklasse een 2e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC.

20-08-2011: Op de internationale show te Mechelen (B) behaalde Fin in de jonge hondenklasse een 1e plaats uitmuntend.

17-07-2011: Vandaag de rit gemaakt naar Lokeren in Belgie met  Fin . In de jeugdklasse behaalde hij een 1e plaats uitmuntend. Nadat de CAC's waren verdeeld bij de gele en gestroomde doggen werd er nog een Best of Breed door de keurmeester gekozen. Ondanks het feit dat in Belgie in de jeugdklasse geen CAC wordt gegeven mag de winnaar van deze klasse, mits een uitmuntend is behaald, wel  meedoen met de strijd voor het BOB. De keurmeester gaf het BOB aan Fin met de woorden 'This is a Great Dane'.

12-07-2011: De HD-uitslag van  Annabel is binnengekomen,  HD A.

09-07-2011: Er zijn 7 gele reutjes en 2 gele teefjes geboren. Meer info klik hier.

19-06-2011: Op de internationale Duitse doggendag te Belgie behaalde Fin in de jeugdklasse een 1e plaats zeer goed. In de erering moest hij het opnemen tegen de winnaars van de andere kleurslagen en de keurmeester vond hem de beste. Fin (Edendane's Thunderstruck) mag zich nu 'Prins van Belgie 2011' noemen.

13-06-2011: Op de internationale show te Arnhem behaalde Annabel in de jonge hondenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). In de strijd voor de beste van het ras stond zij tegenover Edendane's Thunderstruck, een Finse reu die bij ons op visite is. De keurmeester koos voor Annabel als BOB. Edendane's Thunderstruck behaalde in de jeugdklasse een 1e plaats uitmuntend, met toekenning van het CAC. Met dit resultaat heeft hij in vier shows in Nederland het Nederlandse Jeugdkampioenschap behaald. Tevens heeft hij inmiddels 3 volle CAC-punten.

14-05-2011: Vandaag hebben een aantal van onze honden meegedaan op de Jonge Hondendag van de NDDC. In totaal waren er 58 doggen ingeschreven in de leeftijdsklassen 4 tot 24 maanden. In de klasse 18-24 maanden behaalde Del Vanita een 1e plaats uitmuntend. Vervolgens werd zij de beste dog van alle kleuren in de leeftijd 18-24 maanden. Daarna behaalde zij een 4e plaats van alle geshowde doggen. Ed behaalde een 1e plaats belovend in zijn leeftijdsklasse. Enslin, Mulan en Emery achtereenvolgens een 2e plaats veel-belovend, 3e en 4e plaats belovend.

07-05-2011: Op de FCI Jahrhundert show te Dortmund heeft Cathinka in de kampioensklasse de 1e plaats met uitmuntend behaald. Tevens heeft zij het CAC(IB) gekregen en daarmee mag zij zich zelf 'FCI Jahrhundert Siegerin' noemen. In de openklasse bij gestroomd behaalde Cannabis een 1e plaats met zeer goed.

05-05-2011: Vandaag is onze Caecilia gedekt door Frey. Wanneer alles gelukt is verwachten wij in juli 2011 een nestje gele puppen.

17-04-2011: Een succesvolle dag voor de in ons bezit zijnde en/of door ons gefokte honden op de Rhein-Lippe show in Duitsland, welke wederom perfect georganiseerd was door de Ortsgruppe Wesel. De show telde 124 ingeschreven doggen.

Cannabis behaalde in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en mag zich daarom Rhein-Lippe Sieger 2011 noemen.

Cathinka behaalde in de kampioensklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en mag zich daarom Rhein-Lippe Siegerin 2011 noemen.

08-04-2011: Wij zoeken een heel goed adres voor een gele reu van bijna 2 jaar oud. Is goed gesocialiseerd en kan overweg met kinderen en andere huisdieren. Serieuze belangstellenden kunnen contact opnemen met ons.

27-03-2011: Op de internationale show te Luxemburg heeft Cathinka in de kampioensklasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het CAC en ResCACIB. Zij kan nu aangemeld worden voor de titel Luxemburgs kampioen.

20-03-2011: Op de internationale show te Leiden behaalde Cannabis in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB). Annabel behaalde een 2e plaats uitmuntend in de jeugdklasse.

06-03-2011: Op de internationale show te Groningen behaalde Annabel een 2e plaats uitmuntend in de jeugdklasse.

26-02-2011: Cannabis is EuDDC goedgekeurd.    

12-02-2011: Op de internationale show te Rheinberg (D) behaalde Cathinka het CAC(IB) en heeft daarmee voldoende punten om zich aan te melden voor de titel Internationaal Kampioen. Tevens werd zij op deze show Best of Breed.

06-02-2011: Op de internationale show te Eindhoven behaalde Annabel  een 2e plaats uitmuntend in de jeugdklasse en behaalde Cannabis in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB).

13-12-2010: Op de voorpagina zijn enkele foto's van onze honden geplaatst die gemaakt zijn door Alice van Kempen voor het rasportret van de Duitse Dog in de Hondenwereld uitgave november 2010.

27-11-2010: Op de internationale show te Amsterdam (Winner) heeft Cannabis in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het ResCACIB.

21-11-2010: Bij kennel van de Lingestreek zijn 4 gele reuen en 4 gele teven geboren. Meer informatie op www.vandelingestreek.com

10-11-2010: Vandaag is de HD-uitslag van Cannabis binnengekomen: HD A.

07-11-2010: Op de internationale show te Bleiswijk behaalde Annabel in de jeugdklasse een 2e plaats uitmuntend.

09-10-2010: Op de internationale show te Zwolle behaalde Annabel in de jeugdklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het jeugdCAC en het ResCAC.

27-09-2010: Cathinka is vandaag bevallen van 11 gele en gestroomde puppen. Meer informatie is te vinden onder puppen .

26-09-2010: Op de internationale show te Maastricht heeft Cassarah in de open klasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het CAC(IB). Tevens werd zij gekozen tot 'beste van het ras' (BOB).  Annabel behaalde in de jeugdklasse, met 5 deelnemende honden, een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het jeugdCAC. In de strijd om het CAC moest zij haar meerdere erkennen aan haar tante Cassarah, maar zij ontving wel het Reserve-CAC.

12-09-2010: Vandaag hebben op de Ortsgruppe-wedstrijd van LG-Rheinland twee honden van ons meegedaan. Annabel behaalde in de jeugdklasse een 1e plaats zeer goed en Cannabis behaalde hetzelfde resultaat. Cannabis werd in de erering gekozen tot de beste jeugd-reu van alle kleurslagen (BAF). Vervolgens moest hij het opnemen tegen de beste jeugd-teef voor de titel 'beste jeugd-hond van de Landesgruppe Rheinland'. Ook deze prijs viel hem ten deel waardoor wij huiswaarts gingen met een fraaie wisselpokaal.

05-09-2010: Chresten is EuDDC aan- en goedgekeurd met 299 punten (van de maximaal 310 haalbare punten).

24-08-2010: Vandaag het goede nieuws van de dierenarts ontvangen dat onze Cathinka dragend is van Highesteem King IV Eden ('Potti'). Omstreeks 28 september verwachten wij gele en gestroomde puppen uit deze combinatie.

22-08-2010: Op de internationale show te Mechelen (B) behaalde Annabel een 2e plaats zeer goed in de jeugdklasse.

15-08-2010: In Aachen (D) behaalde Annabel een 1e plaats zeer goed in de jeugd-klasse.

25-07-2010: Op de Rhein Ruhr show in Oberhausen (D) heeft Annabel een 1e plaats zeer goed behaald in de puppy-klasse.

09-07-2010: Helaas heeft Caecilia niet opgenomen. Als alles naar wens verloopt zullen wij in augustus Cathinka laten dekken door een gestroomde reu uit Noorwegen.

04-07-2010: Op de internationale show te Genk (B) heeft Cassarah in de open klasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het CAC(IB). Zij is tot nu toe drie keer geshowd in drie verschillende landen (NL, B en D) en heeft  op al deze shows het CAC dan wel het CACIB behaald.

27-06-2010: Op de World Dog Show in Denemarken heeft Cathinka in de kampioensklasse een 'zeer goed' behaald. Op deze tentoonstelling hebben wij enorm genoten van de in het algemeen goede kwaliteit geshowde Duitse doggen. De kwaliteit uitte zich in het gangwerk, rastype en ringpresentatie.

20-06-2010: Op de internationale show te Uden heeft Cannabis in de jeugdklasse een 1e plaats uitmuntend behaald met toekenning van het Jeugd-CAC en het ResCAC. Del Vanita heeft in de jeugdklasse een 2e plaats uitmuntend behaald.

13-06-2010: Op de clubmatch van de NDDC hadden wij vandaag 3 honden ingeschreven. Annabel behaalde in de puppy-klasse een 2e plaats veelbelovend achter haar zus Anna. Cannabis behaalde in de jeugdklasse een 3e plaats zeer goed (in een klasse met 6 honden). Tot slot behaalde Cathinka in de kampioensklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het (dubbele) CAC. Tevens werd zij door de 2 aanwezige keurmeesters gekozen tot beste van het ras (BOB) waardoor zij zich thans CLUBKAMPIOEN 2010 mag noemen. Tot slot werd zij ook nog gekozen tot de beste Duitse Dog van de hele show (BIS).

25-05-2010: Vandaag is onze Caecilia gedekt. Als alles goed verloopt dan verwachten wij eind juli een nestje gele puppen. Meer informatie onder: Dekmelding

08-05-2010: Op de Nationale show in Dortmund(D) heeft Cathinka het CAC behaald bij de gele teven. Tevens werd zij BOB (Best of Breed) in de geel en gestroomde kleurslag.

07-05-2010: Op de Europasieger-show in Dortmund(D) was Cathinka de beste geel/gestroomde teef en behaalde het CAC en CACIB. Zij mag zich nu Europa-Siegerin noemen.

05-04-2010: Op de internationale show in Leeuwarden was Chresten  de enige ingeschreven 'Acasius'-dog. Hij behaalde een 1e plaats uitmuntend in de openklasse met toekenning van het CAC(IB). Eveneens heeft hij het BOB (Best of Breed) toegekend gekregen.

28-03-2010: Een succesvolle dag voor de in ons bezit zijnde en/of door ons gefokte honden op de Rhein-Lippe show in Duitsland, welke perfect georganiseerd was door de Ortsgruppe Wesel. De show telde 107 ingeschreven doggen.

Chresten behaalde een 1e plaats uitmuntend in de openklasse met toekenning van het CAC. Daarmee bleef hij zijn broer Caine een neuslengte voor. Deze behaalde een 2e plaats uitmuntend met toekenning van het reserve CAC. In de erering werd Chresten BAF (Beste reu van alle kleurslagen) en hij mag zich daardoor de eerste Rhein-Lippe Sieger noemen.

Cassarah behaalde eveneens een 1e plaats uitmuntend in de openklasse met toekenning van het CAC. In de erering werd zij net als haar broer BAF (Beste teef van alle kleurslagen) en zij is door dit resultaat Rhein-Lippe Siegerin.

Cannabis behaalde in de jeugdklasse een 1e plaats zeer goed met toekenning van het JCAC. In de erering op het einde van de dag werd hij de beste jeugd-reu van alle kleurslagen en mag zich door dit resultaat Rhein-Lippe Jugendsieger noemen.

Del Vanita deed mee in de puppy-klasse (6-9 maanden) en zij behaalde een 1e plaats met toegekende kwalificatie zeer goed.

Als klap op de vuurpijl werd op het einde van de dag Chresten uitgeroepen tot ---BEST IN SHOW---.

Wij willen onze dank uitspreken aan de eigenaren van bovengenoemde honden, die niet alleen de moeite hebben genomen om naar de show af te reizen, maar vooral voor alle trainingsuren die zij gemaakt hebben met hun honden, wat terug te zien was in de ringpresentatie op de show.

20-03-2010: Voor de vijfde achtereenvolgende keer heeft Cathinka op een Nederlandse show het BOB (=Beste van het Ras) behaald. Dit maal was het op de internationale show in Leiden. In de open klasse behaalde zij een 1e plaats  uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Omdat Cathinka het BOB heeft behaald moest zij in de erering van rasgroep 2 verschijnen. Hier behaalde zij na een spannende strijd de 2e plaats, waardoor zij voor het tweede achtereenvolgende jaar zal worden uitgenodigd voor de 'Hond van het Jaar' show in de Flint te Amersfoort.

07-03-2010: Op de internationale show in Groningen zijn Cathinka en Chresten op een waardige wijze Nederlands kampioen geworden. Beiden stonden in de open klasse en behaalden een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Hierdoor moesten broer en zus samen strijden voor het BOB (Beste van het ras). Dit werd gewonnen door Cathinka waarna zij in de erering moest verschijnen.

23-01-2010: Vandaag is op de nieuwjaarsreceptie van de NDDC de 'Beste Duitse Dog van het jaar 2009' gekozen. Uitgenodigd waren de Duitse Doggen die de meeste punten in het afgelopen showjaar hebben behaald. Onze Cathinka was ook uitgenodigd omdat zij de meeste punten had in de kleurslag geel en gestroomd. Cathinka heeft in 2009 5 1/2 CAC's (Kampioenschapsprijzen) in 8 Nederlandse shows behaald. Dit heeft geen enkele hond in haar kleurslag evenaard.

Op de nieuwjaarsreceptie waren 3 keurmeesters aanwezig die, via een puntensysteem, moesten beslissen welke hond de 1e, 2e en 3e plaats verdiende. Cathinka behaalde de 1e plaats en ontving een schitterend gouden beeld van een Duitse Dog, welke ter beschikking was gesteld door de NDDC. Het zilveren doggenbeeld ging naar de zwart-witte teef Bedazzling Mucca van Jewels Blue en het bronzen beeld werd gewonnen door de blauwe reu Elderberry's Little-Foot.

Langs deze weg willen wij hen nogmaals feliciteren met het behaalde resultaat.

17-01-2010: Foto's van de puppen van Caine en Quinta zijn bijgewerkt.

10-01-2010: Op de Nieuwjaarsshow te Cloppenburg (D) heeft Cannabis in de puppyklasse (6-9 maanden) de 1e plaats behaald. Op het einde van de dag werd hij in de erering verkozen tot de beste pup (reuen) van alle kleurslagen (BAF).

06-12-2009: Op de voor ons laatste show van het jaar hebben wij weer een uitstekend resultaat behaald. Op de Dogachtigen in Den Bosch kreeg Caine in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC. Zijn zus Cathinka behaalde bij de teven hetzelfde resultaat. Zij moesten dus samen strijden voor de beste van het ras (BOB), wat  de keurmeester heeft toegekend aan Cathinka. Aan het einde van de dag is Cathinka in de erering verschenen. Zij heeft hierbij het podium gehaald met een derde plaats. Hoewel het een lange dag was zijn wij enorm trots huiswaarts gereden.

28-11-2009: Op de internationale show te Amsterdam (Winner) heeft Cathinka als enige Nederlandse Duitse dog het CAC(IB) behaald met bijbehorende Winster-titel. Tevens is zij gekozen tot beste van het ras (BOB).

10-11-2009: Vandaag is Caine vader geworden van 2 mooie dochters in de Duitse Doggen kennel 'van de Lingestreek'. Moeder is de inmiddels 7-jarige Quinta van de Lingestreek. Er zijn geen puppen te koop.

08-11-2009: Op de internationale show te Bleiswijk behaalde Caecilia in de openklasse een 3e plaats uitmuntend.

26-09-2009: Op de Internationale show te Maastricht behaalde Cassarah in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Tevens werd Cassarah de beste van het ras in de kleurslag geel en gestroomd.    Chresten behaalde in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC en het CACIB.

26-07-2009: Op de internationale show te Luik(B) behaalde Cathinka in de jongehondenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Tevens werd Cathinka de beste van het ras in de kleurslag geel en gestroomd. Chresten behaalde in de jongehondenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB) en Caine behaalde in de openklasse een 2e plaats uitmuntend.

04-07-2009: Op de internationale show te Echt behaalde Cathinka in de jongehondenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC(IB). Tevens werd zij BOB.

27-06-2009: Op de Ortsgruppe-Wettstreit te Bochum(D) behaalde Cathinka in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en behaalde Chresten een 2e plaats uitmuntend in de openklasse met toekenning van het ResCAC.

08-06-2009: Vandaag kregen wij het heuglijke nieuws dat Borago dragend is van Chresten. Wij verwachten medio juli een nestje gele puppen. Meer informatie onder puppies.

07-06-2009: Vandaag was de clubmatch van de N.D.D.C. waar 4 honden van onze kennel waren ingeschreven. Bij de reuen behaalde Chresten in de jongehondenklasse een 1e plaats uitmuntend met het ResCAC, Caine behaalde in de openklasse een 1e plaats uitmuntend. Bij de teven behaalde Caecilia in de jongehondenklasse een 2e plaats uitmuntend, Cathinka behaalde in de openklasse een 1e plaats uitmuntend met het ResCAC. Al met al dus een zeer succesvolle dag.

01-06-2009: Op de nationale show te Arnhem behaalde Chresten een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC. Tevens werd hij BOB en in de erering van rasgroep 2 was hij de enige geselecteerde Duitse Dog bij de laatste 10 honden.

10-05-2009: Op de nationale show te Alkmaar behaalden Chresten een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het CAC en Cathinka een 2e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC.

07-05-2009: Vandaag is ook de HD-uitslag van Caine binnengekomen, eveneens HD A.

02-05-2009: De afgelopen weken zijn een aantal HD-uitslagen binnengekomen van door ons gefokte honden: Belecska Cathinka Caecilia en Chresten hebben allen HD A.

13-04-2009: Op de internationale show in Leeuwarden behaalde Cathinka in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB).

28-03-2009: Op de internationale show in Luxemburg behaalde Chresten in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning CAC.

28-02-2009: Op de internationale show in Groningen behaalde Cathinka in de tussenklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het ResCAC(IB).

14-02-2009: Op de nationale show in Rheinberg (D) behaalde Cathinka een 2e plaats uitmuntend in de tussenklasse.

08-02-2009: Op de internationale show in Eindhoven behaalde Caine in de jeugdklasse een 1e plaats uitmuntend met toekenning van het jeugd-CAC en het reserve-CAC. Cathinka behaalde een 2e plaats uitmuntend in de tussenklasse.

11-01-2009: Op de Nieuwjaarsshow te Cloppenburg (D), met 146 ingeschreven Duitse doggen, is op het einde van de dag door de 3 aanwezige keurmeesters, onze Cathinka unaniem gekozen tot de beste dog van de show.

29-11-2008: Vandaag heeft Chresten op de Internationale Show in Amsterdam de JeugdWinner titel behaald. Zijn zus Cathinka behaalde een 2e plaats uitmuntend in de Jeugdklasse

02-11-2008: Op de internationale show in Bleiswijk behaalde Belecska een eerste plaats met JeugdCAC.

26-10-2008: In de jeugdklasse op de internationale show in Utrecht behaalde Cathinka een tweede plaats met kwalificatie uitmuntend. 

21-09-2008: Chresten  behaalde op de EuDDC show in Frankrijk een 2e plaats in de jeugdklasse.

06-09-2008: Op de clubmatch in Denemarken behaalde Cathinka een verdienstelijke 3e plaats in de jeugdklasse.

30-08-2008: Op de internationale show in Rotterdam behaalde Belecska een eerste plaats met JeugdCAC.

20-07-2008: Op de Rhein-Ruhrshow in Oberhausen zijn Belecska en  Chresten Rhein-Ruhr Jugendsieger geworden.

12-05-2008: Op de internationale show in Arnhem behaalde Belecska  de eerste plaats in de jeugdklasse (9-18 maanden) teven geel/gestroomd. Belekska is momenteel 10 maanden oud.

07-04-2008: Wij hebben het aankeurrapport van Amarante ontvangen. De aankeuring vond plaats op 1 december  2007. Een hele goede beoordeling voor de door ons behouden teef uit ons eerste nest.

06-04-2008: Op de Rhein-Eiffel show in Mayen zijn Chresten en Cathinka respectievelijk de beste reu en beste teef van de jungsten-klasse (6-9 maanden) geworden.

08-03-2008: Op de clubmatch van de NDDC is Belecska beste pup (6-9 maanden) geworden in de kleurslag geel/gestroomd.

11-09-2007: De puppen van Tess zijn geboren. Het was een zware bevalling van 9 puppen.

17-08-2007: Medio september verwachten wij gele duitse doggen uit de combinatie van 'Tess' en de ruim 6 jaar oude Zweedse reu 'Holger'. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen.

09-07-2007: Foto's van de puppen week 2 zijn toegevoegd.

01-07-2007: Als gevolg van de gewijzigde stamboomprocedure bij de Raad van Beheer hebben wij bij de aanvraag van de stambomen de namen van de puppen opgegeven. De reuen hebben wij Tsjechische (plaats)namen gegeven en de teven Hongaarse (plaats)namen.

24-06-2007: De puppen van Borago zijn geboren. Twee gestroomde reutjes en drie gele teefjes.

17-06-2007: Vandaag kampioenschapsclubmatch van de NDDC. Van onze honden was  Karl-Heinz (gele reu) de Beste geel/gestroomde reu.

14-06-2007: Het aankeurrapport van onze gestroomde reu Sam is op de site geplaatst.

juni 2007: Het verloop van de dracht van Borago is bijgehouden in haar dagboek.

19-05-2007: Vandaag kregen wij de bevestiging van de dierenarts dat Borago dragend is van Sam. Eind juni verwachten wij puppen in de kleurslag geel en gestroomd.

17-05-2007: Foto's van Borago zijn bijgewerkt en de showuitslagen van Karl-Heinz (EuDDC aangekeurde dekreu)

13-04-2007: Helaas heeft Tess niet opgenomen.

04-03-2007: In Groningen is onze gestroomde reu Sam ONGESLAGEN Nederlands kampioen geworden. In Nederland hebben wij 4 shows gelopen en Sam is 4 maal BOB (=Best of Breed) geworden. Een resultaat waarvoor wij de fokker, Petr Nemec, maar vooral onze 'oma' Lenie de Rooy-Rooze van harte willen bedanken. Zonder haar hadden wij deze hond nooit aangeschaft. Ze bewijst hiermee dat, ondanks haar hoge leeftijd, haar ouderwetse fokkersoog haar niet heeft bedrogen.

11-02-2007: Vandaag is onze gele teef 'Tess' gedekt door de gele reu 'Holger'. Zodra wij weten dat zij dragend is zullen wij meer informatie op onze website plaatsen.

02-02-2007: Het aankeurrapport van onze gele reu Karl-Heinz is op de site geplaatst.

17-12-2006: Vandaag met 2 honden naar de kerstshow in Wijchen. Comtesse behaalde een verdienstelijke 2e plaats in de openklasse. Sam behaalde een Uitmuntend 1 in de openklasse en werd uiteindelijk BOB.

09-12-2006: Vandaag is onze reu 'Kareltje' aangekeurd als dekreu. Het is nu nog even wachten op de HD-uitslag.

04-10-2006: De showuitslagen van Sam zijn bijgewerkt.

27-08-2006: Sam  is clubkampioen van Zwitserland geworden. Hij was ook de beste van de reuen (BAF) in de openklasse.

13-08-2006: De showuitslagen van Comtesse en Sam zijn bijgewerkt.

01-08-2006: De showuitslagen van Comtesse en Sam zijn bijgewerkt. Comtesse is op 30 juli 2006 'Rhein-Ruhr-Sieger 2006' bij de gele teven geworden.

24-06-2006: Onze Sam heeft de NDDC Kampioenschapsclubmatch gewonnen. Ook was hij de beste van de show. Een resultaat waar wij erg trots op zijn.

14-04-2006: Onze gestroomde teef Caelin heeft vandaag 8 puppen geworpen. Moeder en de puppen maken het goed.

10-03-2006: Vandaag hebben wij een echo laten maken bij Caelin. Het heuglijke nieuws is dat ze dragend is. De puppen worden omstreeks pasen verwacht.

25-02-2006: Onze teven Comtesse en Caelin zijn aangekeurd. De keurrapporten zijn bij de betreffende honden geplaatst.

14-02-2006: Op valentijnsdag is onze gestroomde teef 'Caelin' gedekt door de gestroomde reu 'Luke'. Wanneer zij dragend is zullen wij meer informatie op de site plaatsen.

30-12-2005: Er zijn nieuwe  foto's van  de reuen Sam en Jethro toegevoegd.

18-11-2005: Op 14 november  2005 zijn er bij de Duitse Doggenkennel  'von Auryn' 7 puppen geboren in de kleurslag geel en gestroomd. De moeder Bess is een halfzus van onze Comtesse en Caelin. Voor meer informatie zie www.vonauryn.de

06-11-2005: Showresultaten van Tess zijn bijgewerkt en er zijn enkele foto's van Borago toegevoegd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T•ð†F:\Website acasius\_we_info5\re19Over ons 119Nieuws 119Reuen 119Teven 119Out of Breed 119Puppies 119Herinnering 119Contact 1 255Links255

Copyright (c) 2005-2013 Freshvisual.nl. All rights reserved.

info@acasius.nl